До кінця року в Олександрівці з’явиться будинок юстиції

16.09.2019 14:19
image

В Олександрівці тривають ремонтні роботи приміщення, де планується розташування місцевого будинку юстиції. Про це проінформував керівник юстиції Кіровоградщини Вадим Гуцул, інформує медіапортал DOZOR.

«З початку року успішно завершили ремонти структурних підрозділів управління в Малій Висці, Олександрії та Новоархангельську. Тепер на черзі Олександрівка. Після закінчення робіт у селищі з’явиться будинок юстиції, у якому розташовуватимуться державна нотаріальна контора, відділ державної реєстрації актів цивільного стану та відділ державної виконавчої служби. Окрім цього, там можна буде скористатися послугами сервісного центру «Open Space» і Центру виконання рішень», – розповів посадовець.

За словами Вадима Гуцула, відкриття будинку юстиції відбудеться в грудні. Це значно полегшить доступ мешканців селища до отримання низки послуг.

«Зараз структурні підрозділи юстиції знаходяться, як кажуть у народі, у приймах, до того ж у приміщеннях із жахливим станом і стінами з цвіллю. Щоправда, якщо ДРАЦС розташовується хоч орієнтовно в центрі, то ДВС і державна нотконтора взагалі на околиці, куди люди можуть добратися тільки на таксі. Звичайно, це викликає обурення і цілком логічне питання: чому за всі 28 років незалежності України жоден із керівників не спромігся вирішити проблему, знайти достойне приміщення і зробити ремонт? Нам цю проблему вдалося вирішити. До того ж будівельні роботи здійснюємо не за рахунок держави, а за власні кошти, які отримали за надання платних послуг», – прокоментував очільник юстиції.

Нагадаємо: на Кіровоградщині наразі діє три сервісних центри «Open Space», де за пришвидшеною процедурою надаються послуги в сфері державної реєстрації. Вони розташовуються у Кропивницькому, Малій Висці та Олександрії. Натомість Олександрівка стане четвертим населеним пунктом, де з’явиться офіс «Open Space», і першим в області, де почне функціонувати Центр виконання рішень, у якому громадяни матимуть можливість без черг і бюрократії за принципом «єдиного вікна» отримати послуги у сфері державної виконавчої служби.

Переглядiв: 567