До Кіровограда приїхали представники ЄС (ФОТО)

01.11.2017 14:59
image

У Кіровоградській ОДА відбулася зустріч з делегацією Представництва Європейського Союзу в Україні сьогодні, 1 листопада, інформує DOZOR. 

Зустріч представників ЄС з владою області відбулася "круглого столу". Так,  керівник апарату ОДА Світлана Лобанова зазначила, що  що Кіровоградщина відкрита до діалогу та активно співпрацює з країнами Євросоюзу із економічних, соціальних та культурноосвітніх питань, а останнім часом – з питань децентралізації.

Зокрема, є співробітництво та обмін досвідом області із регіоном-партнером - Польщею, а у сфері освіти область співпрацює з Німеччиною –  державні службовці ОДА стажуються та навчається в Берліні. Посадовець також зауважила, що з року в рік збільшується товарообіг нашого регіону з країнами Євросоюзу, останнім часом маємо позитивне сальдо.

Керівник відділу преси та інформації представництва ЄС Юргіс Вілчінкас у свою чергу відзначив, що Євросоюз сьогодні є найбільшим донором реформ в Україні, які спрямовані на розвиток держави – 200 мільйонів євро у формі грантів (на безповоротній основі) щорічно вкладається в реалізацію реформ. 

Усі конкретні проекти, в рамках яких представники Кіровоградщини можуть співпрацювати з представниками Євросоюзу, і які вже мають успіх в Україні, Юргіс Вілчінкас поділив на кілька груп. Зокрема, це бізнес-проекти "Горизонт 2020", "Cosme" та "EU4 Business" – спрямовані на реалізацію інноваційних розробок, пошук бізнес-партнерів у Європі, включають надання фінансової підтримки та надання консультацій.

Серед культурних та освітніх проектів і платформ - "Креативна Європа" (підтримка фестивалів, конкурсів та інших культурних заходів), "Тwinning" (віртуальна платформа для співпраці шкіл), "Erasmus+" (підготовка фахівців, обміни студентів, стажування в Європі) та "Єврошколи" (тренінги для студентів і випускників шкіл з питань євроінтеграції). 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3952