До Кіровоградщини надійшла субвенція на виплату державної допомоги

19.05.2020 06:24

До Кіровоградщини надійшов другий транш державної субвенції для надання допомоги малозабезпеченим родинам. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в департаменті соцзахисту ОДА.

За інформацією, допомогу спрямують також на осіб, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку.

Крім того, допомогу отримають діти-сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування, вихователі і прийомні батьки за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомні сім’ї за принципом «гроші ходять за дитиною». Кошти у сумі 5,4 мільйонів гривень найближчим часом будуть перераховані на особові рахунки одержувачів допомоги.

Переглядiв: 2201