До медзакладу Кропивницького передали два автомобіля швидкої медичної допомоги (ФОТО)

07.04.2022 16:29
image

До одного з лікувального закладів обласного центру передали два автомобіля швидкої медичної допомоги сьогодні, 7 квітня. Про це повідомляє медіа портал DOZOR.

Так, автомобілі призначені для порятунку місцевих жителів, переселенців, військових. Їх освячення відбулося на території Благовіщенського храму. Ідея щодо залучення допомоги з Європи - спільна з працівниками храму та лікарями.

«Ми провели освячення двох автомобілів швидкої медичної допомоги, один з них привезли в Кропивницький завдяки роботі працівників нашого храму та нашим прихожанам. Після того, як ми поспілкувалися з лікарями нашого міста, стало зрозуміло, що медичним закладам потрібна допомога – автомобілі швидкої медичної допомоги. Це стало можливим завдяки підтримці з Європи. Завдяки знайомим нашого прихожанина, який є військовим лікарем та знаходиться на передовій, вдалося зв’язатися з його знайомими в Європі. Це уродженки України та Грузії, дякуючи їм напередодні Благовіщення – престольного свята автомобіль прибув до Кропивницького. Обидві машини передали до одного з обласних лікувальних закладів для того, щоб вони служили мирним жителям, переселенцям та в першу чергу військовим», - зазначив настоятель Благовіщенського храму обласного центру протоієрей Євгеній Назаренко.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Євгеній Назаренко каже: залучення небайдужих жителів Європи до допомоги медикам - не єдиний напрямок, яким опікуються в храмі. Тут збирають кошти на лікування поранених військових. Наразі вдалося зібрати 52 тисячі гривень, прихожани храму шиють та відправляють військову амуніцію на передову. Також при храмі діє і дитячий садочок, який працює в дві зміни. Наразі до дитсадка приходять 70 дітей, з них 15 дітей військові, також тут навчаються і діти біженців, крім цього, тут годують безкоштовними обідами усіх, хто цього потребує.

Після освячення та передачі автомобілів на території храму відбулася патріотична акція за участю місцевих музикантів на підтримку волонтерів, які працюють на території Кропивницького та усієї України.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 1568