До жителів Кіровоградщини не потрапило майже 4 тонни неякісних продуктів

21.07.2020 12:51

На Кіровоградщині не допустили до реалізації майже 4 тонни неякісних продуктів протягом першого півріччя. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі області.

За інфорамацією, державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи провели 159 016 експертиз та 340 084 лабораторних дослідження на ринках. За результатами проведених досліджень, до реалізації не допустили харчові продукти та сировину загальною вагою 3 тонни 961  кг. Серед них м’ясо і субпродукти, молочна продукція, риба, овочі та фрукти. Також до реалізації не допустили 28 080 яєць.

Під час проведення ветеринарно-санітарної експертизи на ринках знайшли 118 випадків інвазійних хвороб тварин (ехінококоз, фасціольоз, дикроцеліоз) та 67 випадків незаразних хвороб (аспірація легень). Відповідно м’ясо та субпродукти направили на утилізацію. Через незадовільні органолептичні показники утилізували й рибу з прісноводних водоймищ (карась).

Овочі та фрукти не допустили до реалізації через підвищений вміст нітратів та незадовільні органолептичні показники. Молоко та молокопродукти мали підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, гіркий присмак, а також реалізовувалися у використаних пластикових пляшках, що є порушенням правил торгівлі. Встановили, що частина молока була від хворих на мастит корів.

Переглядiв: 807