Добросусідство в дії: покупці Файно Маркет пожертвували понад 75 000 грн на лікування дітей

14.02.2024 13:55

Мережа магазинів “Файно Маркет” спільно з благодійним фондом “Оберіг життя” зібрали 75 852 грн у 2023 році на допомогу дітям.

Ці кошти передали на лікування сімʼям чотирьох дітей – Поліні Нещерет-Шаповаловій з діагнозом “аномалія розвитку ЦНС”, Вікторії Ізюмченко з діагнозом “ДЦП”, Анастасії Бараннік з діагнозом “цукровий діабет 1 типу” та Олександру Смітюху з діагнозом “гіпофізарний нанізм”, – звітує представниця благодійного фонду “Оберіг життя” Тетяна Бараннік.

“Ми розуміємо, що зараз у людей переважно в пріоритеті збори для захисників, але попри труднощі ми підтримуємо наших дітей. Страшні діагнози ж нікуди не зникли й хвороби не чекають. Рідні дітей з нами на звʼязку, розповідають про зміни стану та успіхи, та постійно дякують за підтримку”, –– розповідає волонтерка.

У мережі розповідають, що одна із цілей сталого розвитку компанії –– “Міцне здоровʼя та благополуччя”. Скриньки для збору наразі розміщені майже у всіх магазинах. Це й Кіровоградщина, й Черкащина, й Одеська області. 

“Страшно уявити наскільки складно родинам, в яких невиліковно хворіють діти. Але обʼєднавшись разом з покупцями ми можемо зробити більше добрих справ –– у цьому й полягає сила добросусідства. Охочі можуть долучатися до допомоги під час покупок у Файно Маркет. У прикасовій зоні ми розміщуємо скриньки від БО “Оберіг життя”. На них вказана інформація про малечу –– імʼя, діагноз, контакти та потреби. Всі чеки та звіти завжди можна переглянути на сайті фонду. Чесність та прозорість дій один з ключових факторів співпраці для нас”, –– коментують у мережі магазинів.

Свою співпрацю мережа магазинів із благодійним фондом розпочали у 2017 році, й за весь період зібрали майже 293 981 грн. Завдяки цьому допомогу отримали 17-ро дітей. Крім того, як зазначають представники Файно Маркет, у 2024 році планується масштабне оновлення додатка “Файний двір”, що значно полегшить участь в благодійних ініціативах та прискорить закриття потреб та зборів.

Переглядiв: 307