Добровільно вирішив працювати на ворога: Прокуратура Кіровоградщини повідомила про підозру колишньому інспектору

09.07.2024 12:09

Правоохоронці повідомили про підозру у колабораційній діяльності громадянину України за фактом зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території. Про це медіапорталу DOZOR повідомли у прокуратурі області. 

За даними слідства місцевий мешканець одного з районів Луганської області добровільно вирішив працювати на ворога. Підтримуючи збройну агресію рф, колишній інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області залишився на непідконтрольній державним органам України території.

У березні 2022 року після тимчасової окупації підозрюваний зайняв посаду інспектора у підпорядкованому окупаційній адміністрації рф незаконному правоохоронному органі – «МЧС ЛНР»та в подальшому після включення «МЧС ЛНР» до складу «Министерства российской федерации по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бездствий» добровільно зайняв посаду так званого «начальника отделения надзорной деятельности и профилактической работы Главного управления МЧС россии по ЛНР».

Йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. 

Переглядiв: 216