Домашня собака розірвала частину обличчя другокласнику з Кіровоградщини

13.11.2017 15:53
image

В селі Звенигородка Олександрійського району домашня собака напала та покусала 7-річного хлопчика Максима Картагуза. Подія сколихнула не тільки селян, але й усю область, оскільки хлопчик з багатодітної родини з важкими травмами обличчя потрапив до лікарні, де перебуває і зараз. DOZOR  вирішив дізнатися про обставини події та про теперішній стан дитини у її матері, Юлії Картагуз.

За її словами,  подія сталася ввечері 9 листопада.  

«Собака Нора наша. Цуценя породи аляскінський маламут подарували старшій доньці і вже 7 місяців вона живе у нас вдома. Це все сталося миттєво, за секунду. Я не бачила нічого, бо була на роботі. Мені зателефонувала моя середня донька, кричить, що Нора вкусила Максима. Максим мені розповів, що собака гралася з м’ячиком, а він сидів з планшетом на дивані. Нора стрибнула за м’ячиком на диван, а мій син його відкинув. Після цього собака напала на мою дитину, дуже пошкодила обличчя. Собака прокусила дитині щоки, рани були дуже глибокі, пошкодив носову перегородку», - розповідає матір хлопчика.

Того ж вечора 7-річного Максима з травмами обличчя направили до Кіровоградської дитячої обласної лікарні. Небайдужі люди, зокрема вчителька англійської мови Ірина Перехристюк, яка першою дізналася про подію, почала давати оголошення у соцмережах та місцевих виданнях про те, що дитина потребує фінансової допомоги на лікування. Зараз дитині вже краще.

«Відразу хочу сказати, що коштів вже не треба. Величезна подяка лікарям дитячої обласної лікарні, особливо нашому лікарю Євгенію Шевченку. Дитині зробили операцію. Сьогодні Максиму зняли пов’язку, шви рівні, набряк з ока спав. Інфекція ніяка не потрапила, і це вже добре. Зараз ми ходимо на процедури, і лікарі дають позитивні прогнози щодо одужання мого сина», - каже Юлія Картагуз.

Юлія Картогуз каже, що після інциденту з собакою до них зателефонували з ветеринарної служби та попросили спостерігати за собакою протягом десяти  днів, оскільки є імовірність того, що тварина може бути скаженою.  Поки що Нора поводить себе так, як і завжди, тобто спокійно. Але ж якщо виявиться, що сказ таки є, то на дитину чекає курс уколів від сказу.

За словами мами потерпілого, собака більше не живе у домівці, її прив’язали і вона перебуває на подвір’ї.

Фото malamutes.com.ua

Переглядiв: 4115