Донат для військових на передовій: У Кропивницькому збирають кошти на квадрокоптер для захисників

24.10.2022 16:10

У Кропивницькому оголосили благодійний збір коштів на квадрокоптер, який потребують військові однієї з частин. Наразі жителі та гості міста, які завітають до мережі кав’ярень «Франс.уа» та піцерії «Seven Pizza», можуть задонатити будь-яку суму до благодійних скриньок, розташованих у закладах. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За словами ініціатора благодійного збору Артема Касьяненка, про оперативні потреби кропивницьких захисників він дізнається від свого шкільного друга, який з перших днів перебуває у зоні бойових дій. Деякі потреби вдавалося закривати одразу та доставляти до військових. Втім квадрокоптер – річ дороговартісна, але вкрай потрібна військовим ЗСУ. Вартість цього пристрою складає близько 400 тисяч гривень.

«Мій шкільний друг зараз перебуває в гарячих точках, боронить нашу державу. Він – доброволець, який одним з першим став на захист України. Зараз наш земляк – оператор ударного дрону, який також здійснює аеророзвідку позицій ворога. На жаль, інколи наші дрони перехоплює ворог, адже він має сучасні способи радіоелектронної боротьби. Саме тому зараз наші хлопці потребують новий квадрокоптер, цей пристрій допоможе їм у боротьбі з російським агресором», - розповідає Артем Касьяненко.

Благодійний збір коштів стартував у мережах «Франс.уа» та «Seven Pizza» 20 жовтня. Наразі у шістьох закладах розмістили благодійні скриньки, куди кожен бажаючий може покласти будь-яку суму.

«Відучора скриньки є у трьох кав’ярнях «Франс.уа» та трьох піцеріях «Seven Pizza». Далі – будемо докладати зусиль, щоб зібрати необхідну суму. Сьогодні вранці я прийшов до кав’ярні на вулиці Гоголя і побачив, що люди вже почали долучатися до доброї справи. Скриньки опломбовані, тож порахуємо кошти після того, як вони будуть заповнені», - каже підприємець.

Артем Касьяненко наголошує: звіт про збір буде задокументований та оприлюднений на сторінці у Фейсбук.

«Інформацію про зібрані кошти ми задокументуємо. Я відкрив новий рахунок на своє ім’я. Кошти, які будуть у скриньках, порахуємо, задокументуємо та покладемо на цей банківський рахунок. Далі гроші підуть на рахунок хлопців, які створюють квадрокоптери. До речі, виробники цієї техніки – наші, вітчизняні, вони виготовляють такі пристрої для багатьох українських захисників. Я закликаю усіх небайдужих долучитися до цього благодійного збору. Ми всі знаємо, що кожна копійка, кожна гривня – важлива і може допомогти. Це потрібно нашим захисникам. Слава нашим Збройним Силам!», - констатує Артем Касьяненко.

Усі, хто бажає допомогти Збройним Силам України у придбанні квадрокоптеру, можуть переказати кошти за реквізитами: 5168 7520 8030 7500 (Касьяненко А.І) або прийти до кав’ярні «Франс. уа» чи піцерії «Seven Pizza» і покласти будь-яку суму до благодійної скриньки.

      Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 1006