Допомога від експертів: У Кропивницькому запустили перший в країні проект підтримки покупців

10.06.2020 08:20
image

Як відомо, чимало жителів обласного центру стають жертвами шахраїв. Особливо небезпечним та найбільш розповсюдженим є онлайн-шархайство, тож користувачі соціальних мереж та найрізноманітніших сайтів з купівлі-продажу мають постійно бути насторожі. Для унеможливлення шахрайства під час різноманітних угод у Кропивницькому створили перший в Україні сервіс під назвою «Public-group». Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Автор такого онлайн-проекту Дмитро Борисенко каже: головна мета – допомога людям. За допомогою сервісу кожен може скористатися послугою експертів в різних сферах – нерухомості, автомобілів і навіть туризму.

«Ми створили ресурс «Public-group», який буде відповідати за те, щоб гарантувати безпеку людям. Я можу з упевненістю сказати, що аналогів цьому ресурсу немає ніде не лише в Україні, а й у Європі. Коли до мене прийшла ідея про створення цього сервісу, я почав шукати аналогічні проекти у світі для того, щоб отримати певні знання. Однак таких проектів не знайшов ніде. І головна його мета – допомога місцевого жителя немісцевому», - говорить Борисенко.
«У нас по всій країні відбуваються купівлі автомобілів, продаж чи придбання квартир, супроводи комерційних угод. І часто складається так, що люди не бачать, що вони купують. На жаль, є багато шахраїв, які хочуть видати неякісний продукт за якісний і відправити. Наприклад, ви хочете орендувати квартиру у Львові. Ви шукаєте квартиру за допомогою різних ресурсів – сайтів ОLХ та інших. Але ви все одно не бачите квартири наживо. Для цього є наш сервіс public-group. Ми маємо експерта у Львові, зв’язуємо вас з ним. Експерт сам іде в квартиру, яку ви плануєте орендувати, робить відеоогляд – показує, як виглядає квартира, мікрорайон, які інфраструктура і відправляє вам відеозвіт. Якщо вас влаштував варіант, ви можете спокійно та безпечно орендувати цю квартиру», - пояснює ініціатор проекту.

Аналогічну підтримку експертів у кожному місті, пояснює Борисенко, можна отримати і під час купівлі автомобілі, яким вже користувалися. Адже кожен продавець планує якомога вигідніше продати свій автомобіль, тому може приховати певні його недоліки. Особливо, коли його товаром цікавиться немісцевий покупець.

«Зазвичай, коли ми телефонуємо продавцю, нам говорять, що в автомобілі все чудово працює і він у гарному стані. Але під час реального огляду ми бачимо, що фото не відповідає дійсності. Для того, щоб не витрачати час на поїздки, у кожному місті України є експерт, який виїжджає на місце, оглядає автомобіль, робить відеоогляд. Крім цього, експерт після згоди продавця може відігнати автомобіль на СТО та зробити більш детальний технічний огляд», - каже Дмитро Борисенко.
image

Крім цих послуг, «Public-group» пропонує і низку інших. Наприклад, супровід комерційних угод. Це може стосуватися і огляду товару, який ви плануєте замовити в іншому місті. Для того, щоб не побачити у посилці неприємну несподіванку, місцевий експерт виїде до продавця та огляне товар самостійно. Потенційний покупець під час перегляду звіту від експерта вирішуватиме, чи потрібен йому такий товар. А ще за допомогою онлайн-сервісу можна отримати допомогу під час подорожей не лише в Україні, а й в будь-якій країні світу.

«Якщо ви їдете в чуже місто, не знаючи його, то можете зайти на наш сервіс та отримати допомогу. У кожному місті є експерт – людина, яка отримує певні завдання від вас. Наприклад, зустріти вас на вокзалі, відвезти до певних пунктів, які ви вказуєте тощо. Уявімо, що ви хотіли б поїхати до Риму. У нас там є свої люди, які говорять українською та російською мовами. Якщо ви вперше в цьому місті, можливо, вам потрібна буде допомога щодо пошуку готелю, квартири та інших речей. Ви можете скористатися допомогою експертів і отримаєте комфортну програму вашого відпочинку», - розповідає Дмитро Борисенко.

Серед послуг, які можна отримати за допомогою новоствореного сервісу – створення особистої безпеки за допомогою експертів. Якщо необхідно забрати певну суму грошей в банку в іншому місті, можливо отримати послугу з супроводу та гарантування особистої безпеки. За словами Дмитра Борисенка, найголовніша вимога до експертів, які виконують завдання клієнтів – бути добросовісними. До речі, експертом може стати кожен бажаючий, який має певні знання чи досвід в різних сферах.

«Це абсолютно новий проект, зараз він працює у тестовому режимі. Ми хотіли б, щоб наші експерти відповідали за свою інформацію. І експертом може стати будь-який бажаючий. Для цього потрібно зареєструватися, надати паспортні дані. Ми хочемо убезпечити наших клієнтів від недобросовісних експертів. Цей проект я створював для безпеки наших людей, щоб вони не потрапляли в тенета шахраїв. Чому ми так чи інакше в певний момент потрапляємо в залежність від шахраїв? Через зайнятість і певний брак знань і часу. Тому ми залучаємо експертів, які конкретно можуть показати та розповісти про всі недоліки товару, об’єкту. І ці люди не можуть упереджено ставитися до своєї роботи», - говорить Борисенко.

За словами Дмитра, кожен житель Кропивницького і всіх міст України може стати експертом. Для цього треба лише зареєструватися на сайті.

«Коли виникає звернення, яке стосується вашого міста, до вас можуть звернутися як до експерта. Вам слід вказати лише сферу, в якій ви можете бути експертом. Після цього ви отримуєте заявку, технічне завдання. Ви робите його, отримуєте свій гонорар, а ми відправляємо звіт з виконання завдання замовнику», - зазначає Дмитро Борисенко.

Ознайомитися з онлайн-сервісом «Public-group» можна, перейшовши за цим посиланням.

Фото www.doverie-omsk.ru 

yaizakon.com.ua

Переглядiв: 816