«Два колоси»: Співак з Кропивницького виконав культову пісню, присвячену захисникам України (ВІДЕО)

11.04.2022 17:08

Екс-учасник Х-фактору, співак та педагог з Кропивницького Ігор Ілючек виконав культову пісню «Два кольори» та присвятив її 121 окремій бригаді ТО ЗСУ та всім захисникам української держави. Текст пісні переписали, тож у новому прочитанні вона носить назву «Два колоси». Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За словами виконавця Ігоря Ілючека, пропозиція щодо виконання легендарної пісні з новим текстом надійшла від завідуючого відділом духових та ударних інструментів муз.школи номер 2 ім.Ю.С Мейтуса, викладача циклової комісії оркестрових духових та ударних інструментів Кропивницького музичного фахового коледжу Володимира Лопати. Автором нового тексту є Кліментій Сябренко. До створення композиції долучилися також звукорежисер Олексій Іванов, монтаж відео виконала Валерія Ветрова.  

«Він зателефонував мені та сказав, що є перероблений текст і потрібно заспівати пісню на цей текст. Це було швидко, спонтанно, але я без сумнівів погодився на цю пропозицію. Коли ми приїхали до студії, я сказав, що буду співати пісню, як її відчувати по тексту. Маю на увазі те, що не накладатиму музику на текст, а навпаки – текст на музику, я тою чи іншою мірою намагався розуміти, про що я співаю і для кого це. Така тематика пісні має бути зрозуміла. Не можна просто стати, заспівати і піти, вважаючи, що місія виконана. У виконанні має відчуватися душа, слухачі таким чином зрозуміють, кому та чому присвячена пісня». Ти співаєш про речі, які люди переживають особисто, а ти маєш передати ці емоції і я намагався якнайбільше вкласти душу у це виконання для того, щоб слухачі перейнялися цією піснею знову», - поділився з медіапорталом DOZOR Ігор Ілючек.

Наразі Ігор Ілючек разом з творчою спільнотою міста докладають зусиль для допомоги ЗСУ. Виконавець долучився до проекту «Творчі волонтери» та виконує пісні на вулицях міста. Під час його участі у цьому проекті спільно з командою вдалося зібрати рекордні суми коштів за день – 25 та 26 тисяч гривень.

«Зараз я в рідному місті і максимально долучаюся до спільної справи, яку робить Євген Жердій та KropHub». Зараз усі роблять все можливе задля нашої перемоги», - додає Ігор Ілючек.
Переглядiв: 3040