Двоє кропивницьких педагогів стали півфіналістами конкурсу  Global Teacher Prize Ukraine 2021

16.08.2021 08:41

Двоє кропивницьких педагогів стали півфіналістами конкурсу  Global Teacher Prize Ukraine 2021. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, мова йде про вчителя фізкультури НВО №6 Сергія Лаврова та вчителя всесвітньої історії та історії України ліцею «Науковий» Сергія Колісніченка.

Інформаційна довідка:

Global Teacher Prize — це світова щорічна «Нобелівська премія для вчителів», започаткована мільярдером Санні Варкі у 2014 році, щоб привернути увагу до того, наскільки важливі педагоги. У 2020 році одразу двоє українців увійшли до рейтингу 50-ти найкращих вчителів світу. Головний приз — 1 мільйон доларів США — здобув учитель початкових класів Ранджит Дісалі з Індії. Він став першим переможцем, який розділив половину винагороди між рештою фіналістів.

Національну премію Global Teacher Prize Ukraine ініціювала Громадська спілка «Освіторія» у 2017 році з метою відзначити внесок українських вчителів у суспільство та підвищити престижність професії педагога. Переможець отримує 250 тисяч гривень, поїздку на Global Education and Skills Forum, а також професійний розвиток та підтримку реалізації освітніх проєктів від «Освіторії». Гасло премії — #вчителіважливі.

Громадська спілка «Освіторія» — це неприбуткова громадська спілка, яка розвиває освіту в Україні, створює інноваційні школи й програми, навчає вчителів та управлінців освіти, видає сучасне освітнє медіа та надає доступ до якісної освіти малозабезпеченим дітям. Засновником національної премії для вчителів-новаторів Global Teacher Prize Ukraine є «Освіторія».

image
image
Переглядiв: 507