Двоє ветеранів з Кропивницького стали призерами на "Іграх нескорених"

14.12.2020 11:52
image

Двоє ветеранів АТО з Кропивницького стали призерами “Ігри Нескорених 2.0”. Імена переможців опублікували на офіційному сайті Міністерства у справах ветеранів України сьогодні, 14 грудня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, ветеран бойових дій, який має ІІІ групу інвалідності, Іван Борщенко з Кропивницького здобув «золото» у номінації «Біг на 100 м». Він подолав дистанцію за 13:26, тоді коли його суперник, який отримав «срібло» Віктор Дикий прибіг за 13:34.

Іван Борщенко три роки провів на війні (з 2016 по 2019 рік) у складі 57 бригади 34 батальйону. У зоні АТО чоловік отримав міно-вибухову травму обох ніг та голови, у результаті чого отримав інвалідність.

image

Ще одним призером став кропивничанин Анатолій Компанієць, який отримав «срібло» у номінації «Пауерліфтинг, чоловіки, легка вага». Так, Анатолій Компанієць в минулому боєць 17-го батальйону територіальної оборони. На віну пішов добровольцем, однак вже в 2017 році отримав травми, у результаті яких змушений був покинути військову службу та отримав групу по інвалідності.

image

Цьогоріч у “Іграх нескорених 2.0” взяли участь ветерани та військовослужбовці з 15 областей України. У зв'язку з епідемічною ситуацією церемонія нагородження переможців відбувалася в режимі онлайн. Нагороди учасники отримають поштою. 

ДОВІДКА:

Міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцом Вельським Гаррі в 2014 році. Invictus Games об’єднують військовослужбовців та ветеранів силових структур з обмеженими фізичними можливостями й пораненнями, триманими під час виконання службових обов’язків. Уперше Ігри нескорених пройшли в 2014 році в Лондоні. Українські ветерани беруть участь у змаганнях Invictus Games з 2017 року.

Переглядiв: 797