Двоє загиблих та 10 травмованих: судитимуть водія автобусу, який спричинив смертельну аварію на Кіровоградщині

10.02.2021 08:20
image

42-річного водія автобусу, якого підозрюють в скоєнні ДТП з двома загиблими та 10 травмованими на трасі Київ-Одеса, судитимуть. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

Так, пригода сталася торік у серпні у Благовіщенському районі. 

За даними слідства, водій автобусу не обрав безпечної швидкості та зіштовхнувся з іншим транспортним засобом, який рухався попереду.
У результаті зіткнення дві людини загинули, ще 10 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Водієві інкримінуєтьбся вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, які спричинили загибель людей).

У разі доведення вини чоловіку загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 13 серпня близько 3:00  відбулося зіткнення двох рейсових автобусів. Внаслідок пригоди двоє осіб загинули, 12 інших пасажирів були доправлені до лікувальних закладів із різним ступенем тілесних ушкоджень.  Підозрюваним став один із водіїв автобусу.

Переглядiв: 634