Двох осіб підозрюють у вербуванні людей та примушуванні їх жебракувати в Кропивницькому

30.07.2020 12:53

Двох осіб підозрюють у вербуванні людей та примушуванні їх жебракувати в Кропивницькому. Обвинувальний акт надійшов до Кіровського районного суду, де відбулося підготовче судове засідання. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, під час засідання обговорили питання направлення обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні до Кропивницького апеляційного суду для вирішення питання про направлення кримінального провадження до Ленінського районного суду м. Кіровограда за територіальною підсудністю.

Суд встановив, що двоє осіб обвинувачуються у торгівлі людьми –  у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України. Згідно з обвинувальним актом, підозрювані підшукували та вербували людей в різних міста та селищах. Обирали тих людей, які перебувають в уразливому стані, зумовленому їх фізичними властивостями (інвалідністю) і через збіг тяжких особистих, сімейних та інших обставин, за допомогою шантажу змушували займатися їх жебрацтвом у Кропивницькому.

Переміщували людей на автомобілі «ВАЗ 2115», надавали квартиру, де незаконно утримували завербованих.

Потерпілих змушували займатися жебрацтвом в місцях значного скупчення людей, а саме під церквами та магазинами, при цьому примушуючи одягати гіпс на кінцівки, з метою імітування їх ампутації. При цьому підозрювані контролювали потерпілих, що унеможливлювало їх втечу і вилучали у них гроші.

Переховування завербованих відбувалося в Фортечному районі Кропивницького.

 

Відомо, що у суді відбулося підготовче засідання. Наразі суд вирішив направити обвинувальний акт до Кропивницького апеляційного суду для визначення підсудності.

 

 

Переглядiв: 905