Джиу-джитсери влаштували фотосесію перед поїздкою на змагання в Абу-Дабі (ФОТОФАКТ)

18.04.2019 12:19
image

В обласному центрі на площі перед театром імені Марка Кропивницького вихованці спортивного клубу «Борець» влаштували фотосесію з усіма бажаючими сьогодні, 18 квітня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, захід присвячений від’їзду кіровоградських джиу-джитсерів на світові змагання, які відбудуться в Абу-Дабі. Кіровоградську команду представлятимуть 17 спортсменів різних вікових категорій.

«Цього року у нас рекордна кількість учасників саме з Кропивницького – 17 спортсменів, для нас це доволі багато. З усіх міст України буде, мабуть, близько 100 представників. Всього у змаганнях візьмуть участь близько 12 тисяч спортсменів із усього світу. До змагань ми готувалися постійно, протягом усього року, а ті змагання, які були у проміжку, стали також своєрідною підготовкою. Наймолодшому учаснику – 10 років, найстаршому – 25. Якщо раніше я казав, що ми їдемо за досвідом, то останні кілька років кажу, що наші спортсмени їдуть за перемогою», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR тренер клубу «Борець» Євгеній Скирда.

25-річний найтитулованіший джиу-джитсер Ярослав Блажко підтримує тренера у бажанні перемоги та переконаний: він та його колеги зроблять для цього все можливе.

«Щомісяця у нас змагання, тому тренуємося і готуємося ми постійно. Зараз змагання в Абу-Дабі, у травні – в Америці. Тренуємося шість днів на тиждень, а також навчаємо дітей. Я обрав цей вид спорту в 19 років, треба працювати далі, але я готовий до здобутку найвищих нагород. Цей вид спорту сподобався тим, що на першому місці в ньому не фізична сила, а техніка мислення. Як виконати прийом, яку тактику до суперника застосувати. У цьому спорті немає межі вдосконалення і я буду вчитися новим речам до кінця кар’єри», - каже Блажко.
«Мені 16 років і я очікую від цих змагань перемоги. На мою думку, шанси, що я виграю, достатньо великі і я орієнтуюся на перемогу. Перед тим, як виходжу на змагання, намагаюся налаштуватися. Настрій перед змаганнями дуже важливий і я намагаюся за день до змагань про них не думати. Найголовніше для мене – це перемога та досвід», - говорить вихованець клубу «Борець» Сергій Красовський.
Переглядiв: 1172