Єдина в Україні парасолькова алея зі спецефектами відкрилася у Кіровограді (ФОТОРЕПОРТАЖ)

08.06.2018 19:59
image

Арт-інсталяція "Umbrella Sky" з’явилася на вулиці Дворцовій в обласному центрі в оновленому форматі – зі світловими спецефектами. Тепер парасолькова алея є унікальною для всієї країни. Її відкрив Культурно-мистецький фонд «Перспектива» Артема Стрижакова, сьогодні, 8 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

На відкриття алеї зібралися сотні містян. Під улюблені пісні, виконані популярним місцевим гуртом «EFIR», та гучні оплески арт-інсталяція вперше засвітилася по-особливому. Відтепер над головною  пішохідною вулицею міста, починаючи від кав’ярні «Мокко», розміщено близько 200 великих різнокольорових парасольок, які  у вечірній час світяться за унікальним алгоритмом, демонструючи близько десятка світлових спецефектів.

Схему та конструкцію розробляли фахівці, залучені Фондом Стрижакова. Автор проекту – житель обласного центру Євген Новосьолов. Розробники запевняють: кіровоградська парасолькова алея є неповторною та єдиною в Україні.

«Дякую нашій команді, яка реалізовує проект "Umbrella Sky" третій рік поспіль. Нехай ця парасолькова алея радує жителів нашого улюбленого міста і гостей. Усім приємних прогулянок і щасливих моментів під парасольковим небом на нашій Дворцовій», - сказав громадський діяч, засновник Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Артем Стрижаков.

За інформацією, цього року проект був підтриманий громадським бюджетом, завдяки голосам містян. Адже парасолькова алея дійсно стала візитівкою Кіровограда і улюбленою фотозоною жителів обласного центру та гостей міста.

«Ми у захваті! Такого реально не очікували! Дуже круто! Сучасно. І приємно, що таке диво є тільки в нашому місті. І взагалі атмосфера сьогодні у центрі міста незвичайна.  Алею засвітили і стало взагалі казково. Ми обов’язково зробимо тут наше весільне фото», - говорить молода пара Євген Тимошко та Анастасія Брайко.

Нагадаємо, парасолькова алея вперше відкрилася у 2016 році. Проект був реалізований за грант Культурно-мистецького фонду «Перспектива».

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 6003