Екозахисниця оголосила безстрокове голодування у Кропивницькому (ФОТО)

25.10.2021 07:00
image
Екозахисниця з Кропивницького Надія Паливода оголосила безстрокове голодування проти знищення Центрального скверу заради будівництва на його місці McDonald’s. Про це активістка повідомила на своїй сторінці у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.
 
Активістка вимагає перенести будівництво закладу в інше місце, розірвати неправомочний договір оренди Центрального скверу і повернути сквер у власність міста, прибрати в ньому і провести звичайну реконструкцію із заміною плитки, встановленням лавочок і освітлення і збереженням всіх здорових дерев.
"Я змушена вдатися до такого крайнього заходу, як голодування, бо більше не знаю, що робити: останню зелену зону в центрі міста знищують в усіх на очах. При цьому людей безсовісно і підло дурять: показують їм красиві картинки, а представники міської ради відверто брешуть: виходять на брифінг і заявляють, що в сквері спиляють "всього 10 сухих дерев", а макдональдс займе 600 кв.метрів площі", - йдеться у повідомленні Надії Паливоди.
"Насправді спиляють 10 дерев в лівій частині (з боку міськради), а в правій частині з боку Преображенської спиляють ВСІ дерева - ще 30 чи 40 дерев. Сама будівля може й займе 600 кв.м, але ще ж підсобне приміщення, дорога макдрайву в дві полоси, підїзди для фур і сміттєвозів - все це займе мінімум 2000 кв.метрів - і про це казав особисто Райкович, коли ми ходили до нього на прийом. Тобто 1400 кв.метрів скверу в нас тупо крадуть - це рейдерське захоплення за повного сприяння міського голови. З таким мером, який дбає тільки про "інвестиції", жити в Кропивницькому стало некомфортно, сюди не хочеться повертатися, тут страшно - в самому центрі знищують останній сквер, який стояв тут споконвіку, і ти вже знаєш, який сквер спиляють наступним", - написала Надія Паливода. 
 
image
image
Переглядiв: 1433