Екс-директора кіровоградського підприємства підозрюють в розтраті 120 тисяч

11.12.2018 08:04

Екс-керівника комунального підприємства  «Ринково-побутові послуги Кіровоградської міської ради»  підозрюють у привласнені та розтраті майна на суму близько 122 тисяч гривень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

У ході досудового розслідування задокументовано шість епізодів незаконної діяльності колишнього директора – привласнення та розтрата грошових коштів комунального підприємства «Ринково-побутові послуги Кіровоградської міської ради» за період роботи з грудня 2016 року по березень 2017 року для власних потреб.

Зокрема, вищевказаний посадовець неодноразово отримував гроші з каси підприємства під приводом оплати різних послуг, - адвоката, послуг з проведення тренінгів, надання собі поворотної фінансової допомоги, а також премії за свою діяльність. Окрім того, встановлений факт безпідставної оплати ним послуг і робіт від збанкрутілого підприємств та факт отримання коштів в якості орендної плати за користування торгівельним місцем на суму 18 000 грн, які також було використані посадовцем на власні потреби.

Загалом слідством встановлена причетність до привласнення та розтрати майна підприємства на загальну суму 122 тис грн.
Наразі колишньому директору комунального підприємства «Ринково-побутові послуги Кіровоградської міської ради» огосли про підозру за ч. 2, 3 ст. 191 КК України. Санкція статті передбачає покарання за цей вид злочину до 8 років позбавлення волі.
Триває слідство.

 

Переглядiв: 421