Екс-керівник кропивницької міської лікарні швидкої допомоги Руслан Іванов розповів деталі свого звільнення (ВІДЕО)

18.08.2023 18:11

Лікар-хірург Руслан Іванов, який  очолював КНП «Міська лікарня швидкої медичної допомоги», був звільнений з посади 2 серпня. Заклад він очолював з 2018 року. Тоді у травні саме Іванов був обраний в рамках конкурсу на посаду очільника закладу серед інших претендентів - Михайла Фєдєчкіна та Валерія Заремби. За час перебування Руслана Іванова на цій посаді в лікарні відбулося багато позитивних змін. Втім одна дата і одна зустріч з заступником міського голови змінила все. Руслана Іванова звільнили з посади нібито за власним бажання, якого не було. Згодом виявилося, що лікарню швидкої допомоги об’єднають з іншим закладом охорони здоров’я – міським пологовим будинком, а у закладі з’явиться нова очільниця. Детальніше про своє звільнення у інтерв’ю медіапорталу DOZOR Руслан Іванов. Крім цього, редакція отримала офіційну позицію щодо ситуації від міського управління охорони здоров’я.

На початку червня цього року Руслан Іванов подав до міського управління охорони здоров’я повнй пакет документів на пролонгування контракту на період воєнного стану – на один рік з подальшим проходженням конкурсу. Але документи не прийняли. В управлінні пояснили, що це зараз не на часі через воєнний стан і до цього питання повернуться у липні. На початку липня він подав знову пакет документів але з двома різними заявами: про звільнення та про призначення. Але в управлінні, каже Іванов, попросили не ставити дати на обох заявах. Дата з’явилися через місяць, але поставила їх невідома особа і лише на одній заяві – про звільнення з посади. 

«Це комусь потрібно. В мене є дуже риторичне питання до управління охорони здоров’я: «Куди поділася моя друга заява про призначення мене на цю посаду з подальшим проходженням конкурсу. Потім я дізнався, що на цю посаду призначена очільника міського пологового будинку Людмила Павлівна Романів. Жодних особистих питань до Людмили Павлівни у мене немає. Це дійсно фахова кваліфікована людина, лікар з великої літери. Але є мова фактів. На початку червня очільниця міського управління охорони здоров’я захищала спроможну мережу закладів охорони здоров’я міста та району. І я хочу наголосити на тому, що було прийнято два кластерних заклада: Центральна міська лікарня (з об’єднанням – ред.) та лікарня швидкої медичної допомоги (без об’єднання з іншими лікувальними закладами  - ред.) , - каже Руслан Іванов, надаючи відповідні документи.

Нагородження Руслана Іванова з нагоди Дня медичного працівника 27 липня 2023 року
Нагородження Руслана Іванова з нагоди Дня медичного працівника 27 липня 2023 року

Детальніше - у відеоінтерв'ю з Русланом Івановим. 

На запит медіапорталу DOZOR в управлінні охорони здоров’я міської ради відповіли наступне:

Нині Руслан Іванов спільно з адвокатами готують позов до суду щодо незаконного звільнення з посади директора закладу.

Переглядiв: 10159