Екс-нардеп з Кропивницького потрапив до рейтингу НАЗК через порушення

09.11.2019 09:40

Декларація екс-нардепа з Кропивницького Станіслава Березкіна потрапила до ТОП- 10 через виявлені ознаки порушення антикорупційного законодавства в минулому місяці. Відповідний рейтинг склала прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції, інформує медіапортал DOZOR.

Так, у переліку екс-нардеп посідає третю сходинку через фіксацію ознак декларування завідомо недостовірних відомостей на 14,3 млн. грн. в декларації за 2015 рік.

За інформацією, Станіслав Березкін, подаючи декларацію за 2015 рік (виправлену), зазначив недостовірні відомості про квартиру та 2 машиномісця, які належать члену сім’ї (дружині) на праві власності. Сума недостовірних відомостей у декларації за 2015 рік (виправленій) становить понад 14,3 млн гривень.

На першому місці рейтингу - обґрунтований висновок за результатами перевірки декларації, поданої народним депутатом України Русланом Демчаком. Національне агентство встановило декларування недостовірних відомостей на суму 71,7 млн грн у декларації народного депутата за 2016 рік.

Друге місце у рейтингу дісталося 3 обґрунтованим висновкам за декларування недостовірних відомостей, складеним стосовно народного депутата України Івана Фурсіна. За результатами перевірки декларацій, поданих народним депутатом за 2015 рік (виправленої), 2016 рік (виправленої) та 2017 рік (виправленої), встановлено недостовірні відомості на суму 35,9 млн грн, 15,1 млн грн та 15,8 млн грн відповідно.

Зазначаємо, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до правоохоронних органів не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

 

 

 

Переглядiв: 790