Екс-очільник спецінспекції Кропивницького після демобілізації призначений на посаду у міськраді Черкас

19.07.2024 16:18

Екс-очільник спеціалізованої інспекції Кропивницької міськради Андрій Максюта призначений на посаду заступника начальника департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міськради. Представлення посадовця колективу відбулося сьогодні , 19 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так , спецінспекцію у Кропивницькому посадовець залишив у грудні 2020 року. Згодом Андрія Максюту призначили заступником голови Новоукраїнської РДА. У липні 2021 року він звільнився з цієї посади . А вже у вересні того ж року  він став першим заступником міського голови міста Рубіжне на Луганщині. 

24 лютого 2022 року був мобілізований до лав ЗСУ рядовим солдатом. Проходив службу в стрілецьких батальйонах 121 бригади - в одному в стрілецькій роті, в іншому в мінометній батареї. Влітку 2023 року через ускладнення стану здоров’я Андрію Максюті провели ургентну (термінову) операцію по заміні шийного позвонку на кейдж з титановою пластиною. 

Демобілізований з лав ЗСУ в березні 2024 року у званні молодшого сержанта. 

Медіапортал DOZOR задав посадовцю три питання щодо нового призначення, а також про те, чому нова посада у тилу - не у Кропивницькому. 

1. - Андрію Вікторовичу , як склалося , що тепер ви працюєте у Черкасах ? 

- Життєві шляхи зводять людей близьких за духом. Тому так і сталося, що я тепер працюю в Черкасах. Це місто мені близьке. По-перше , місто Черкаси активно та стрімко розвивається . По друге, місто та область мають козацький дух. По третє (і мабуть це основне) - містом керує сучасний і прогресивний мер Анатолій Бондаренко і його класна молода команда, частинкою якої я тепер є, - зазначив Андрій Максюта. 

2. - Якими будуть ваші основні обовʼязки на новій посаді ? 

- Оскільки я тепер працюю в житлово-комунальній сфері, то відповідно і обовʼязки у мене повʼязані з організацією, плануванням і контролем у цій сфері та у відповідному напрямку. Хотів би використати в роботі на Черкащині той багаж знань і вмінь, який отримав на Кіровоградщині та на Луганщині (до повномасштабної війни я працював в органах місцевого самоврядування на посадах начальника спеціалізованої інспекції в Кропивницькому та першого заступника міського голови в Рубіжному). Зараз вхожу в курс справ, вивчаю специфіку території та процеси, - додав посадовець. 

3. - Чому знову не Кропивницький? 

- Чому не Кропивницький? Це цікаве питання. Не хотів про це говорити, але все ж трохи скажу якщо виникає така цікавість. Кропивницький - це славне місто хороших людей. Але Кропивницький «застоявся» - це місто, яке зупинилося в розвитку і «застрягло» десь у 70-80-х роках минулого століття.. Далі можна багато говорити, але це вже не доречно і наразі не актуально. Я все сказав, - зазначив у коментарі посадовець.

Переглядiв: 1733