Екс-заступник керівника Нацполіції прокоментував розгляд справи щодо вбивства Діани Хріненко

18.11.2020 07:06

Екс-заступник керівника Нацполіції В’ячеслав Аброськін прокоментував розгляд справи щодо вбивства Діани Хріненко. Він констатував, що справа розглядається у суді майже рік, втім завершення цього процесу буде дуже нескоро. Про це Аброськін повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.

«Вчора мав розмову з мамою вбитої неповнолітньої Діани Хріненко, яка зникла не доходячи до свого будинку, за декілька сотень метрів.  24 серпня 2018 року. З мамою дівчинки ми познайомилися майже з перших днів пошукових заходів. Розшукові заходи з розшуку дівчинки ми не призупиняли майже рік, поки не затримали саме ту особу, яка дійсно зґвалтувала та вбила дівчинку», - згадує екс-посадовець Нацполіції.

Аброськін констатує: за час пошуку дівчини правоохоронці відпрацювали богато різніх версій, відпрацювали на причетність до вбивства велику кількість осіб. Тіло дівчинки знайшли в березні 2019 року.

«Під час роботи були і помилки, але ми встановили цього покидька і зібрали впливову доказову базу щодо його причетності до цього жахливого злочину. До речі, після скоєння злочину він покинув країну. Тільки за допомогою поліції Польщі було встановлено його місцезнаходження», - пише Аброськін.

За словами колишнього керівника кримінальної поліції, він тримав розкриття цього злочину на постійному контролі з перших днів і під час першої зустрічі з мамою дівчинки пообіцяв зробити  більше, ніж можливо, але злочинця встановлять і затримають.

Тож зараз Аброськін тримає зв’язок з мамою дівчини Оленою Хріненко.

«Притягнення до кримінальної відповідальності цього покидька, це вже зона моєї особистої відповідальністі. І якщо цей покидьок не понесе відповідальністі, це означає, що я особисто , і ті, хто входив до складу слідчо-оперативної групи, повинні нести відповідальність перед законом  і перед батьками вбитої дитини. І мені немає що сказати Олені Хріненко на її слова, що вже майже рік, як справа розглядається в суді, але кінця ще не видно.  На жаль, такі в нас суди», - ділиться В’ячеслав Аброськін.
image
Переглядiв: 19326