Експрес-тест на коронавірус показуватиме результат протягом 15 хвилин

24.03.2020 13:54

Експрес-тест на коронавірус показуватиме результат протягом 15 хвилин. Про це під час брифінгу повідомила головний державний санітарний лікар Кіровоградщини Надія Оперчук сьогодні, 24 березня, інформує медіапортал DOZOR.

За словами Оперчук, наразі область забезпечена швидкими тестами. Вже сьогодні до Кіровоградщини надійшли ПРЛ-тести, які є більш точними. Кожного, хто має підозру на коронавірус та пройшов швидкий тест, обстежуватимуть і за допомогою ПРЛ-тестів. 

«Близько 7:00 до Кіровоградського обласного лабораторного центру надійшли тест-системи, які були доставлені вчора в Україну літаком і розподілені між регіонами країни. Що стосується тест-систем: для виявлення коронавірусної інфекції є тест-система та експрес-тест або швидкий тест. Тест-система – найбільш точна, ми працюємо з ДНК, РНК людини і вони вважаються найбільш точними для виявлення будь-якої інфекції. Швидкі тести виявляє лише непрямі ознаки вірусу, оскільки він працює з антитілами. На сьогодні ми маємо в області ПРЛ-тести. Першочергова потреба, яка потрібна для нашої області, сьогодні покрита», - зазначила Оперчук.
«Найближчим часом, можливо, сьогодні наприкінці дня ми отримаємо чергову поставку тестів. Це будуть поставки з Дніпропетровської області. Наразі ми маємо інформацію, що це будуть тест-системи, захисні костюми і респіратори вищого ґатунку для захисту органів дихання медпрацівників», - додала посадовець.
Переглядiв: 1294