Електроенергію кіровоградцям постачатиме нова компанія

11.07.2018 11:08
image

Постачанням електроенергії жителям Кіровограда та області ПрАт «Кіровоградобленерго»більше не займатиметься. Постачатиме електроенергію нова компанія. Про це під час прес-конференції поінформував комерційний директор підприємства Олег Соловйов сьогодні, 11 липня, медіапортал DOZOR.

«Відбулася важлива для споживачів подія, яка стосується купівлі та постачання електроенергії – прийнято закон щодо ринку електроенергії. Згідно з законом, енергопостачальна компанія «Кіровоградобленерго» не матиме права займатися розподілом електроенергії, а також її поставкою з визначеного періоду. Цей період вже почався, а з грудня цього року у підприємства завершиться термін дії ліцензії. Усі обленерго мають розділитися у своїх видах діяльності. В результаті «Кіровоградобленерго» займатиметься технічним розподілом по мережам, установці та перевірці лічильників, а укладанням договорів, продажем електроенергії займатиметься інша компанія. На сьогодні така компанія вже є - ТОВ «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія», - пояснив Соловйов.

За словами керівника нової енергопостачальної компанії Олега Валентого, компанія вже отримала відповідну ліцензію та має договори з усіма споживачами електричної енергії.

«Такий закон створений для того, щоб утворилася конкуренція між компаніями. Перехід на нову систему тягне за собою організаційні моменти. Компанія впродовж двох років надаватиме універсальні послуги – постачатиме електроенергію побутовим споживачам та малим не побутовим споживачам – юридичні особи, які мають електрообладнання до тисячі вольт. Всі дрібні підприємства будуть протягом двох років у нас споживачами. Всі інші великі підприємства мають обирати собі постачальника електроенергії самостійно. На ринку буде працюватиме безліч компаній», - зазначив Валентний.
image

Керівник ТОВ «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія» стверджує, що за законом великі підприємства повинні обрати собі постачальника енергії до грудня цього року. Для цього необхідно укласти відповідні договори, які можна буде укладати в електронній формі та паперовій.  

Крім цього, ціни на електроенергію для споживачів універсальних послуг визначатиме Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Для великих та середніх споживачів, з якими укладатимуться договори, ціна формуватиметься згідно з ринком енергопостачальних послуг. Ринок таких послуг має запрацювати з липня 2019 року.

Переглядiв: 2005