Епідситуація у Кропивницькому спокійна

17.03.2020 19:57

Епідеміологічна ситуація в обласному центрі спокійна. Про це під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомила заступник міського управління охорони здоров’я Лариса Кудрик, інформує медіапортал DOZOR з посиланням на прес-службу міської ради.

«У світі зафіксовано близько 180 тисяч випадків захворювання корoнавірусною інфекцією, в Україні поки що – сім, - поінформувала посадовиця. – У Кропивницькому, як і у всій області,  не зареєстровано випадків захворювання на небезпечну хворобу. Епідеміологічна ситуація з вірусними інфекціями в обласному центрі спокійна. Всього по місту госпіталізовано 220 осіб, в інфекційному відділенні – 77. У відділенні інтенсивної терапії перебуває один хворий».

Також під час комісії фінансове управління міськради отримало доручення  акумулювати кошти на рахунках бюджету міста і тимчасово припинити фінансування нових бюджетних програм, капітальних видатків, крім невідкладних.

Управління охорони здоров’я міської ради опрацює питання щодо виділення додаткових коштів з міського бюджету на забезпечення карантинного періоду лікарів та медичних сестер, обслуговуючий персонал закладів охорони здоров’я міста засобами індивідуального захисту та оплатою праці в умовах карантину.

 

 

 

Переглядiв: 1195