Естонські поліцейські ознайомилися з роботою колег на Кіровоградщині

07.03.2024 11:02

У межах міжнародного співробітництва керівники регіональних управлінь Департаменту поліції та прикордонної служби Естонської Республіки - Східної префектури Тарво Крууп та Північної префектури Валло Коппель - відвідали з робочим візитом Кіровоградську область. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у поліції області. 

Загалом правоохоронці продовжують співпрацю у рамках започаткованого проєкту «Посилення потенціалу регіонального управління поліцією та лідерства», який реалізується на території трьох областей держави. Поліція Кіровоградщини безпосередньо взаємодіє зі Східною префектурою.

Представники естонської делегації провели зустріч із очільником обласної поліції Романом Козьяковим, його заступниками та керівниками структурних підрозділів. Під час заходу європейським партнерам презентували досвід роботи правоохоронців за окремими напрямками службової діяльності, зокрема в умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Також колеги з Естонії ознайомилися з проєктами, які реалізовані у територіальних підрозділах - роботою системи «Custody Records» і «Front Office» на прикладі Кропивницького районного управління.

Крім того, естонські поліцейські відвідали тренінговий центр, оглянули оснащення, яке поліція використовує під час несення служби, побували на полігоні, де зокрема професійні навички вдосконалюють бійці роти «Еней» Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції «Лють».

«Ми вдячні іноземним колегам за обмін досвідом, ефективне співробітництво, підтримку і сприяння у впровадженні в діяльність української поліції кращих європейських практик та нових проєктів, спрямованих на формування безпечного середовища», - зазначив керівник обласної поліції Роман Козьяков.

У рамках робочого візиту представники делегації також ознайомилися з роботою управління патрульної поліції в області та обговорили особливості несення служби у період дії воєнного стану.

Цього ж дня відбулася зустріч естонських поліцейських із керівництвом Кіровоградської обласної військової адміністрації, обласної прокуратури та інших відомств.

Переглядiв: 341