Фахівці назвали кіровоградський пляж, на якому можна купатися

07.06.2017 12:35
image

Лише на одному з пляжів Кіровограда вода відповідає санітарно-гігієнічним нормам. Про це сайту DOZOR повідомили в обласному лабораторному центрі.

За інформацією, фахівці лабцентру досліджували річкову воду в межах розташування традиційних місць відпочинку населення на воді протягом травня. Всього досліджено 10 проб води за санітарно-хімічними показниками. Серед місць відпочинку на воді у обласному центрі повністю відповідає усім показникам лише Новомиколаївський пляж, де вода за санітарно-мікробіологічними, санітарно-хімічними, паразитологічними та токсикологічними показниками відповідає гігієнічним нормативам.

На Ковалівському пляжі (річка Інгул) вода за санітарно-мікробіологічними, паразитологічними та токсикологічними показниками відповідає нормативній документації, але за санітарно-хімічними показниками виявлено перевищення по вмісту заліза.  На пляжі «Міський сад» (річка Сугоклея) вода за санітарно-мікробіологічними, паразитологічними та токсикологічними показниками відповідає нормативній документації, проте за санітарно-хімічними показниками фахівці також виявили перевищення по вмісту заліза.

З повним переліком місць на території області, які відповідають санітарно-гігієнічним нормам, можна ознайомитися за даним посиланням.

Фото обласного лабораторного центру

Переглядiв: 3257