Фахівці прокоментували ситуацію з африканською чумою на Кіровоградщині

09.07.2017 09:58
image

У Кіровоградській області ситуація із захворюванням на африканську чуму свиней не є критичною, проте загроза залишається. Про це заявив у коментарі DOZOR начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області Юрій Травкін.

 «Цього року ситуацію з розповсюдженням африканської чуми свиней в Україні можна назвати напруженою, але наразі вона не є критичною. На початку року ми мали один за одним спалахи цього захворювання, починаючи з Новоукраїнського району, пльім - у Кіровоградському, Голованівському районах. Зараз спостерігається певне затишшя, особливо у нашому регіоні», – зазначив фахівець.

Проте, зауважує,  епізоотія може початися через заражених диких тварин, на яких полюють мисливці.

«Проблематика цієї хвороби полягає у тому, що вірус циркулює у дикій фауні і наражає на небезпеку. Ставимо питання перед лісничим господарством, щоб популяцію дикого кабана дещо знизити. Тому що типовий шлях потрапляння  - саме з дикої фауни, коли мисливці йдуть на полювання. Причиною ж розповсюдження хвороби є низький рівень безпеки наших господарств», – каже Юрій Травкін.

Довідка:

Африканська чума свиней – вірусна геморагічна хвороба, яка перебігає гостро й характеризується лихоманкою і високою летальністю свиней, що призводить до значних економічних збитків.

Фото qha.com.ua/ua

Переглядiв: 880