Фахівці розповіли про можливі віруси грипу цієї осені на Кіровоградщині

10.08.2018 07:45

З осені на жителів Кіровограда та області чатуватимуть три штами грипу. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному лабораторному центрі.

Так, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я в новому епідсезоні 2018 – 2019 роки будуть циркулювати такі віруси грипу: вірус, подібний А/Singapore/ INFIMH-16-0019/2016(НЗN2), вірус, подібний А/Місhіgаn/45/2015(Н1N1)рdm09, вірус, подібний В/Соlогаdо/06/2017.

Тож фахівці рекомендують:

 - Проводити вакцинацію проти грипу на початку епідсезону (у вересні – жовтні поточного року),

 - Керівникам органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, установ, організацій та підприємств незалежно від форм власності ініціювати питання щодо виділення коштів на закупівлю вакцини проти грипу для осіб із груп ризику (медичні працівники, вагітні, діти до 5 років, особи старше 65 та особи з хронічними захворюваннями), лікарських засобів, дезінфекційних препаратів, діагностичних тест-систем та засобів індивідуального захисту.

- Проводити серед населення освітні заходи з залученням засобів масової інформації щодо ефективних методів профілактики грипу, в тому числі специфічної, дотримання правил особистої гігієни, необхідності своєчасного звернення за медичною допомогою.

Переглядiв: 770