Фахівці повідомили про радіаційну ситуацію на Кіровоградщині

17.08.2022 12:33

За даними спостережень протягом минулого тижня, радіаційна ситуація на Кіровоградщині залишається стабільною. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному центрі з гідрометеорології.

Так, нині підрозділи центру щоранку проводять моніторинг радіоактивного забруднення природного середовища на території Кіровоградської області, а в зв’язку з повномаштабним вторгненням на нашу рідну землю рашиських окупантів та окупацією ними спочатку Чорнобильської, а потім і Запорізької АЕС було прийняте рішення проводити почащені виміри за гамма-випромінюванням, 4 рази на добу, для оперативного реагування та надання інформації в разі підвищення радіаційного фону.

Протягом минулого тижня максимальні значення досягали 11-15 мкР/годину, що відповідає природним фоновим значенням (максимально допустиме значення рівня природного фону становить 24 мкР/годину).     

Радіаційна ситуація за 17 серпня (10-00) 2022 року на території України, в т.ч. на Кіровоградщині, за показниками, які отримуються Національною гідрометеорологічною службою (НГМС) ДСНС України на радіометричній мережі спостережень, а також за доступними даними автоматизованих систем радіаційного моніторингу АЕС України – відокремлених підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом»та ДСП «Екоцентр», залишалася стабільною. За наявними даними показники рівня радіаційного фону довкілля у зонах спостереження АЕС порівняно з середньомісячними величинами не виходили за межі точності їх визначення. Підвищень радіаційного фону на цих територіях не зафіксовано.

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 790