Фінансував війну: Прокуратура Кіровоградщини повідомила про підозру губернатору Псковської області

02.10.2024 13:47

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури губернатору Псковської області рф  Михайлу Вєдєрнікову повідомили про підозру за фактом фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

Так, слідство встановило, що губернатор відвідував  підрозділи збройних сил рф, розташованих на тимчасово окупованій території Запорізької області, з метою постачання засобів ведення бойових дій проти України.

Так, лише упродовж квітня – жовтня минулого року він особисто передав військовим рф на території України квадрокоптери, дрони, електроквадроцикли та понад 50 тон екіпірування. Досудове розслідування «in absentia» та оперативний супровід – Управління СБУ в Кіровоградській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.

Переглядiв: 122