Фірма, яка має співзасновника з Сейшельских островів, може добувати руду на Кіровоградщині  

19.08.2019 15:05

Товариствам з обмеженою відповідальністю можуть надати погодження на отримання спецдозволів щодо користування надрами, які знаходяться на Кіровоградщині. Відповідні проекти рішень зареєстрували в обласній раді. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Зокрема, обласна рада вирішила надати погодження товариству з обмеженою відповідальністю “ЛІРА МАЙН МІНЕРАЛЗ” щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування золота Клинцівського родовища, яке розташоване на території Кропивницького та Компаніївського районів Кіровоградської області.

Таке ж погодження – тільки на видобуток танталових руд нададуть товариству з обмеженою відповідальністю “ТАУРУС ІНФІНІТІ”. Родовище розташоване на території Маловисківського та Новомиргородського районів Кіровоградщини. Також обласна рада може погодити отримання спецдозволу товариству з обмеженою відповідальністю “МАЙН ЕКСТРАКШН” на видобуток хромових руд Центральної та Південної ділянок Капітанського родовища, корисної копалини загальнодержавного значення, розташованого на території Голованівського району.

Цікаво, що усі три фірми зареєструвалися менше року тому і усі у Києві. Так, ТОВ “ЛІРА МАЙН МІНЕРАЛЗ” розпочало роботу зі статутним капіталом у розмірі 3 мільйона гривень у жовтні минулого року. ТОВ “ТАУРУС ІНФІНІТІ” теж зареєстроване зі статутним капіталом у 5 мільйонів гривень. Фірма зареєструвалася теж у жовтні.

На місяць раніше з’явилося ТОВ “МАЙН ЕКСТРАКШН” зі статутним капіталом у 866 тисяч гривень. Слід зазначити, що засновником ТОВ є житель Білої Церкви В’ячеслав Кириленко, разом з ним – харків’янин Іван Кузін та  фірма «Інарда холдинг груп лімітед», зареєстрована на Сейшельських островах. Адреса фірми на Сейшелах повністю співпадає з адресою співзасновника ТОВ «Твінс-груп» - фірми, про яку нещодавно йшлося у програмі «Схеми». Засновником ТОВ «Твінс-груп» є майстер манікюру з Києва Віра Акуленко. 

Згідно з даними сервісу «Ring\EDR» - (відкритого реєстру юридичних осіб без реєстрації) «Інарда холдинг груп лімітед» є реєстратором більше, ніж десятка фірм на території усієї країни зі статутними внесками від 50 копійок до кількох мільйонів гривень.

Вирішувати, чи надавати погодження на користування корисними копалинами на Кіровоградщині вказаним вище фірми, будуть депутати обласної ради, найближча сесія якої відбудеться вже 17 вересня.

Переглядiв: 2969