Фірму, яка розробила проект ремонту приміщення у Кіровограді, оштрафували на 144 тисячі

11.07.2017 06:59
image

Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність дій управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області щодо накладання штрафу на проектну організацію – ТОВ «ПВІ «АГРОПРОЕКТ». Про це сайту DOZOR повідомили у відомстві.

Так, правопорушник містобудівного законодавства повинен сплатити до держаного бюджету штраф у розмірі 144 тисячі гривень.

Раніше під час перевірки на об’єкті «Капітальний ремонт будівлі Кіровоградського обласного ЦДЮТ по вул. Шульгіних, 36 встановлено, що ТОВ «ПВІ «АГРОПРОЕКТ» розробив та передав замовнику, управлінню капітального будівництва Кіровоградської ОДА проектну документацію з порушеннями містобудівного законодавства. Зокрема, в частині розрахунку категорії складності.

За результатами контрольно-інспекційних заходів на проектну організацію посадовці управління винесли постанову про накладення штрафу.

Не погоджуючись з відповідним рішенням, ТОВ «ПВІ «АГРОПРОЕКТ» звернулося до суду. Однак спочатку Черкаський окружний адміністративний суд, а потім і Київський апеляційний адміністративний суд, відмовили позивачу у задоволенні його позовних вимог. Тим самим, підтвердивши правомірність дій Держархбудінспекції та законність винесеної постанови.

Враховуючи несплату штрафу в добровільному порядку, управління звернулось до органів ДВС для його примусового стягнення.

Фото ukrsmeta.ua

Переглядiв: 1544