Фоторепортаж  з «подвійного» благодійного аукціону у Кіровограді

12.04.2017 18:09

image

В обласному художньому музеї провели VIII Великодній благодійний аукціон та зібрали 189 560 гривень для закупівлі обладнання до онкологічного диспансеру, сьогодні, 12 квітня, повідомляє DOZOR.

Як повідомляють організатори, на основний аукціон були виставленні 27 робіт професійних художників з Кіровоградщини, Сум, Одеси та з приватних колекцій кіровоградських меценатів. Крім цього, паралельно відбувався «тихий аукціон», на якому в якості лотів були представлені аматорські, дитячі малюнки вихованців художньої майстерні «Indigo» та дві дизайнерські сукні. У цьому аукціоні біля кожного лоту була табличка з написаними пропозиціями покупців, а після завершення основного аукціону роботи віддавали «тихим» переможцям.

«Кожного року ми хочемо збирати все більше коштів, щоб більше допомагати. На початку аукціону було невелике занепокоєння, тому що було багато лотів, але мало людей. Але все ж таки ті, хто хотів приїхати на захід, - доїхали, роботи з великого аукціону продані з молотка», – розповіла директор обласного художнього музею Тетяна Ткаченко - Суханова.

Після завершення основного аукціону до фонду музею передали 4 картини та мініатюру з дерева «Український янгол-охоронець».

«Всі художники, підприємці,  державні службовці, будь-хто може взяти участь в аукціоні і, дійсно, допомогти чи то онкологічному диспансеру, чи то дитячій лікарні саме перед великим святом Великодня. Ми перевершили суму минулого аукціону  -  і це говорить про те, що можливість допомогти медичним закладам збільшується. Деякі картини мені приємно тримати удома, деякі дарую, а інші, можливо, підуть на благодійність у школи, чи інші заклади», – поділився покупець максимальної кількості -7 картин - Руслан Згривець.

У результаті з продажу білетів організатори отримали 4700 гривень, на основному аукціоні зібрали 179 300 гривень. «Тихий аукціон» дитячих та аматорських робіт зібрав 5560 гривень.

«На вилучені кошти плануємо закупити обладнання, яке допоможе зробити легшим реабілітацію та скоротити дорого вартісний процес лікування онкохворих», – повідомив заступник головного лікаря Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру Ігор Макарук.

Як заявляють організатори, до медичного закладу буде передане обладнання, а не гроші.

Однак, майже половина лотів «тихого аукціону» не була розпродана, зокрема й дві дизайнерські сукні. З цієї причини, організатори планують створити спеціальний альбом на офіційній сторінці події у Facebook та продовжити аукціон у коментарях для людей, які не змогли прийти сьогодні.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Переглядiв: 2641