Галерею «Єлисаветград» прикрасили більше тисячі дитячих малюнків про Україну (ФОТОРЕПОРТАЖ)

22.12.2017 14:43
image

В обласному центрі в галереї «Єлисаветград» відбувся фінал конкурсу «Щаслива дитина-квітуча Україна» сьогодні, 22 грудня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка – «Щаслива дитина - квітуча Україна»  стартував з 1 вересня. До галереї надійшло понад тисячу малюнків від дітей з усіх куточків країни.

«В минулому році на участь у конкурсі до нас надійшло 756 малюнків, в цьому ж році – 1331 малюнок. Фактично це вдвічі більше. Це свідчить про те, що популярність галереї і самого конкурсу зростає.  Але найголовніше, що у дітей з’являється інтерес до позитиву, дуже хочеться, щоб діти бачили світ саме так, як зобразили на своїх яскравих малюнках. Ми помітили це з активності на сторінці конкурсу у Фейсбуці. Діти з майже усієї України взяли участь у цьому конкурсі, були малюнки з великих міст та з маленьких селищ, це дуже приємно. Найактивнішими були діти з нашого обласного центру, Світловодська, Олександрівки, Олександрії, Новомиргорода. Дуже радий, що ми сколихнули нашу область і запалили дитячі серця», - розповів у коментарі сайту DOZOR власник галереї Микола Цуканов.

За словами Цуканова, у конкурсі взяли участь діти віком від 6 років.  

«Виставка діятиме у галереї до 1 лютого. Але частково малюнки відбиратимуться для інших країн – Японії, Грузії, і, швидше за все, Фінляндії. Ми говоримо всім, що не завершуємо прийом малюнків. Ті, хто не встигли подати малюнки в цьому році, можуть зробити це вже зараз для участі в конкурсі, який буде проводитися наступного року», - зазначив Цуканов.
«Я беру участь в цьому конкурсі вперше. Малюю вдома часто, бо дуже це подобається, це моє хобі. Зараз моїм найулюбленішим жанром є фентезі. Для участі в конкурсі я намалювала око, в якому відображено все, що асоціюється у мене з Україною – річки, колоски, квіти», - каже семикласниця, переселенка з Донецька Ксенія Вишневська.
image
«Я вважаю, що треба якомога частіше брати участь у таких конкурсах,тому що люди стають щасливішими, коли бачать такі малюнки. Мені сподобалося те, що сьогодні відбувається в галереї, я давно займаюся малюванням у Центрі дитячо-юнацької творчості «Надія» в НВО №18. На своєму малюнку я зобразила дівчинку, навколо якої похмурі сірі люди, але моя дівчинка весела, гарна, з різнокольоровими кульками. Саме такою я бачу свою країну – щасливу і усміхнену», - розповіла учасниця конкурсу Анна Чмут.
image
image
image
«Ми не перший рік беремо участь у цьому конкурсі. Дітям подобається, коли їх запрошують до участі. Галерея – це для них стимул для малювання, вони люблять цей конкурс, вони дуже радіють, коли бачать свої малюнки тут. Діти люблять малювати позитивні малюнки. А тема «Щаслива дитина – квітуча Україна» ще більше стимулює їх на позитив, і, вважаю, що для них важливі малюнки, які покращують настрій, викликають гарні емоції. Можна сказати, що така творчість навіть покращує емоційний стан дитини», - стверджує керівник гуртка центру дитячо-юнацької творчості «Надія» в НВО №18 Олександра Бодашко.
image

У рамках фіналу конкурсу учасники отримали дипломи, картини відомих художників та цінні призи. Також під час заходу присутні насолоджувалися вокальними та хореографічними виступами дітей.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 10104