Герої АТО розповіли кіровоградським студентам про вибір та війну (ФОТОРЕПОРТАЖ)

05.10.2017 12:33
image

У Кіровограді в педагогічному університеті імені Володимира Винниченка відбулася зустріч студентів з учасниками АТО у рамках відзначення Дня захисника України сьогодні, 5 жовтня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, до заходу долучилися студенти майже з усіх факультетів вишу, аби поспілкуватися з учасниками АТО та дізнатися про їхні історії про перебування у зоні збройного конфлікту. На початку заходу студентство та викладачі переглянули фільм «Дзержинськ - це Україна», створений кіровоградськими волонтерами  Оленою Щербиною та Вікторією Касьяновою.

Крім цього, в рамках зустрічі у коридорі біля актової зали експонувалися фото, автором яких, є загиблий у зоні АТО в 2015 році Віктор Голий.

«У Дзержинську були люди, які ще не визначилися, для яких Україна мала не надто велике значення. Це місто знаходиться за 5 кілометрів від окупованої Горлівки. І люди, волонтери, яких ви бачили у цьому фільмі, допомагали нам, як могли. Вони приїжджали до нас з концертами, привозили смаколики. І робили це для того, щоб ми звідти не пішли. І ми їх не залишили, але там залишилося багато наших побратимів, яких вбили», - розповів ветеран АТО Олег Кокуленко.
«Ми пішли воювати, щоб не пішли ви. Хоч ви вже дорослі люди, для нас - ще діти. Коли я виступав перед дітьми-школярами, то говорив про вибір. І кажу вам, що найголовніше -  зробити в житті  правильний вибір. Вже зовсім скоро в країні вибори, тому не слухайте обіцянок, а чиніть правильний вибір, тому що у вас буде право голосу і час подумати», - сказав учасник АТО Віктор Танцюра.
«На війні в чомусь простіше. Там зрозуміло, де ворог, де свої, і хто в тебе стоїть за спиною. Тут все складніше – політика, розумні слова. Ми відчуваємо, що країна змінилася і у нас все буде добре, що ви будете жити у щасливій країні. У нас є майбутнє, яке пов’язане саме з вами», - звернувся наприкінці зустрічі ветеран АТО Олег Кокуленко.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1318