«Голос серця»: У Кропивницькому обирають найталановитіших співаків (ВІДЕО)

14.12.2020 10:11
image

Кропивницький приймав Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокального мистецтва "Голос серця", який проходив в онлайн-режимі. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За словами співорганізатора конкурсу – оперного співака, артиста обласної філармонії Олександра Безая, цьогоріч у конкурсі взяла участь рекордна кількість талановитих співаків. 93 учасника з Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Херсону, Кривого Рогу, Чернігова, Черкас, Вінниці, Кропивницького, Кам’янця-Подільського та інших міст відправили свої відеозаписи і заявки. Вікова категорія учасників – від 7 до 17 років. 

«Є представники майже з усіх областей нашої країни. Для викладачів є спеціальна форма підвищення кваліфікації у вигляді сертифікатів, які підкріплені записами майстер-класів, презентацій методичних розробок тощо. В кожній категорії учасники оцінювалися за 15-ти бальною шкалою. Головою журі стала народна артистка України, доцент кафедри сольного співу Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського, лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка  Лідія Забіляста», - розповів Олександр Безай.

Крім цього, в журі – викладачі  циклової комісії "СПІВ" Кропивницького музичного фахового коледжу. Олександр Безай ділиться: він залишився враженим від талановитих конкурсантів та рівня підготовки талановитих співаків.

«За цілий день прослуховуваня (почали ми о 10.00, а закінчили майже о 19.00) емоції переповнювали! Не можу не відзначити одеситів з їх надзвичайною подачею творів у супроводі баяну. Майстерність та школа виконавців з Харкова та Львова вразили своїми голосами, окрема подяка викладачам! Школа ім. Д. Кабалевського залишила приємні враження. Загалом кожен учасник давав членам журі свої емоції, професіоналізм та віру у те, що майбутнє вокального мистецтва має своє насичене продовження!» - поділився враженнями співорганізатор конкурсу, запрошуючи юних талантів на навчання до музколеджу у Кропивницького.  

Відео надане Олександром Безаєм 

Переглядiв: 1555