Головна державна санітарна лікарка Кіровоградщини повідомила про стан радіаційного фону в області

26.08.2022 16:31

Радіаційний фон на Кіровоградщині та у Кропивницькому, зокрема, в нормі станом на 26 серпня. Про це повідомляє прес-служба ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ», інформує медіапортал DOZOR. 

За інформацією головної державної санітарної лікарки області Надії Оперчук, жодних відхилень від природного фону не зафіксовано, моніторинг радіаційного фону щодо дотримання всіх показників проводять постійно фахівці.

Крім цього, Надія Оперчук нагадала про алгоритм дій у разі радіаційної аварії. У першу чергу необхідно залишатися в приміщенні або ж терміново зайти до нього, якщо ви перебуваєте на вулиці. Важливо слідкувати за офіційними джерелами інформації, знезаразити себе, помитися та одягнути чистий одяг.

 «Допоки рятувальники чи влада не повідомили про безпеку водопровідної води, доти лише вода в пляшках залишатиметься не забрудненою. Також харчові продукти є безпечними, якщо зберігались у герметичних контейнерах, холодильнику або морозильній камері. Йодид калію слід приймати лише, якщо ви отримали таку вказівку від органів влади чи ДСНС. Приймати його для «профілактики» без потреби – недопустимо. Це може зашкодити вашому здоров’ю. Також важливо, що йодна профілактика здійснюється одноразово.» - наголошує Надія Оперчук.

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 654