Головний медик Кіровоградщини про ситуацію з вакцинами

11.02.2017 10:46

image

Кіровоградщина та обласний центр зараз повністю забезпечені вакцинами усіх видів. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомив начальник департаменту охорони здоровя Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко.

«Ми забезпечені вакцинами у повному обсязі. Окремий випадок про вакцину від сказу. Так, вона у наявності у нашому регіоні, проте її вистачить на півроку. Ми це розуміємо, тому просимо МОЗ забезпечити нас цією вакциною на 100%, тобто до кінця року. Є області, у яких дійсно зараз цієї вакцини немає, але Кіровоградщини це не стосується. Те ж саме стосується вакцин від БЦЖ, туберкульозу, планових вакцин для населення – область забезпечена ними, але у разі, якщо кількість виявиться недостатньою, то департамент охорони здоровя вирішить це питання через Міністерство, але людей ця проблема не торкнеться», - запевняє чиновник.

У випадку відмови у вакцині у будь-якому медичному закладі області, Рибальченко радить звертатися до місцевих управлінь охорони здоровя.

Нагадаємо, днями між Міністерством охорони здоров'я та регіонами стався конфлікт через вакцини. На місцях запевняють, що у них бракує вакцин від небезпечних недуг при тому, що у сусідніх з Україною країнах вирують епідемії. Урядовці  в  свою чергу переконують, що проблема не пов'язана із закупівлями, адже препарати є. 

Переглядiв: 2385