Головний рятувальник області придбав триквартирну недобудову та землю менш ніж за 50 тисяч гривень

04.01.2018 08:22

Під Новий рік начальник Управління ДСНС України у Кіровоградській області Віталій Миронюк став власником 49% об’єкту незавершеного будівництва площею 192,9 квадратних метрів та однієї з земельних ділянок, на 295 «квадратів», на якій стоїть забудова. Відповідну інформацію головний рятувальник області оприлюднив учора як повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, інформує DOZOR з посиланням на Центр медіарозслідувань Прозоро.

Відповідно до даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, новопридбане нерухоме майно є незавершеним будівництвом житлового будинку з трьома квартирами та підвалом. Відсоток готовності об’єкта становить 16%.

Коштували обидві покупки значно нижче їхньої ринкової вартості – 34 тисячі 299 гривень за будинок та 8 тисяч 844 гривні за землю. Цікаво, що у власності Миронюка є гараж, вартість якого на дату набуття була вдвічі вищою за передноворічні покупки рятувальника.

Сусідні земельні ділянки, біля яких і розміщена вищезгадана забудова, належать матері начальника управління Надії Миронюк та сестрі Віті Рябко.

Дані щодо прибутків родини Віталія Миронюка за 2017 рік наразі відсутні на сайті НАЗК, однак, судячи з декларації посадовця за 2016-й, а саме загальної суми доходів і заощаджень що перевищували 1,6 мільйона гривень, передноворічні придбання не надто сильно вдарили по кишені начальника Управління ДСНС України у Кіровоградській області. Та й дохід у 800 тисяч гривень, який отримав рятувальник за продаж власного авто у вересні 2017-го року, дозволяє з упевненістю говорити про фінансову спроможність родини добудувати придбане незавершене будівництво.

Переглядiв: 1567