Голову громадської ради при виконкомі Кіровограда звинуватили у порушеннях та підробці документів

06.03.2019 10:18
image

Ініціативна група Громадської ради при виконкомі міськради обласного центру звинуватила її голову у порушенні базових принципів демократії. Про це йшлося під час прес-конференції в CBN, повідомляє кореспондент медіапорталу DOZOR.

Як приклад Олександр Тарасов, Людмила Харламова, Олександр Павлов та Дмитро Васильєв привели збори громадської ради, що відбулися 8 лютого. Під час заходу голова ГР Леонід Лузан прозвітував про роботу за минулий рік, але можливості обговорити звіт не дав. Натомість слово для виступу отримав Микола Гречуха, який з ходу розкритикував роботу першого заступника голови Дмитра Яковенка та запропонував звільнити його із займаної посади. В порушення порядку денного та ігноруючи прохання про надання слова іншим, це питання одразу поставили на голосування. Це при тому, що сам Дмитро Яковенко був відсутнім.

«Члени лічильної комісії нарахували 33 голоси «за». Хоча із трансляції цього засідання громадської ради на Фейсбуці чітко видно, що за звільнення Яковенка голосувало не більше 20 чоловік, – наголосив Олександр Тарасов. – Тобто, протокол фактично був фальсифікованим».

Після голосування Леонід Лузан озвучив начебто чиюсь пропозицію про призначення на посаду звільненого Дмитра Яковенка Миколи Гречухи. Це питання не внесли в порядок денний. Так само голова громадської ради не дав її членам внести інші кандидатури.

За словами ініціативної групи, діяльність голови громадської ради є непрозорою – на сайті опубліковано 5 протоколів засідань у той час, коли їх було 21. При цьому «невгодних» членів ГР не повідомляють про час та місце проведення чергових зборів.

«Дії голови громадської ради і частини її членів дискредитують цей дорадчий орган. За таких умов ми вважаємо, що на даний час така громадська рада не має права на існування. Ми не визнаємо рішення, ухвалені на зборах 8 лютого. Також не будемо визнавати рішення правління громадської ради, які будуть ухвалені за участі Миколи Гречухи в якості першого заступника голови», – наголосила Людмила Харламова.

Ініціативна група вимагає від Леоніда Лузана повернути роботу громадської ради в правове поле, забезпечити принципи демократичності та прозорості діяльності, а також рівноправність усіх членів ГР. Також активісти вимагають опублікувати усі протоколи зборів правління та загальних зборів громадської ради, в тому числі перелік членів як самої громадської ради, так і всіх її комісій. У разі невиконання цих умов ініціативна група залишає за собою право розпочати процедуру звільнення Леоніда Лузана.

Переглядiв: 810