Голову ОТГ на Кіровоградщині затримали на хабарі у майже 5 тисяч доларів

06.01.2023 14:54

Голову Пантаївської тергромади затримали працівники СБУ на отриманні майже 5 тисяч доларів хабара. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві.

У СБУ повідомляють, що голова ОТГ незаконно передавав в оренду земельні ділянки комунальної власності за хабар у розмірі 50 доларів США за 1 га.

Співробітники управління задокументували факт одержання посадовцем першого траншу неправомірної вигоди у розмірі 3 000 доларів США за вирішення питання щодо надання земельних ділянок комунальної власності площею 92 га в оренду місцевому підприємцю. Та згодом затримали зловмисника «на гарячому» під час одержання другої частини незаконної грошової винагороди у розмірі 1700 доларів США.

Крім того, під час досудового слідства стало відомо про планування передачі в оренду ще 64 га землі комунальної власності за такою самою корупційною схемою.

Наразі встановлюються інші члени незаконної оборудки серед посадових осіб ОТГ. Найближчим часом голові ОТГ буде повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід.

Переглядiв: 2138