Громадська організація пропонує вирішення проблеми недобудов у Кропивницькому (ВІДЕО)

17.05.2020 13:07
В обласному центрі активісти громадської організації «Urban.Krop» розкривають проблему недобудов та пропонують альтернативні варіанти її вирішення. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив урбаніст ГО Дмитро Бабак.
Так, громадська організація досліджує стан міста, знайомить з передовим досвідом розвитку міст України та світу для подальшого впровадження урбаністичних змін. 
«Ми знімаємо серії відео на тему «Проблеми, що вбивають місто». Провівши аналіз, ми з’ясували, що в місті є 38 недобудов, з яких 24 мають вільний доступ та захаращені будівельним сміттям. Дізнавалися про те, у якій формі власності вони знаходяться та їх історію виникнення. Ми пропонуємо міській владі, що з ними можна зробити і який вихід знайшли в інших містах України. У нас немає одного бачення щодо всіх недобудов, оскільки історія кожної індивідуальна. Якщо брати будівлю «Колізей», яка зараз знаходиться у власності області, то було б доречно міськраді зробити цей об’єктом міської інфраструктури і залучити інвесторів для її подальшої реконструкції. Наприклад такий об’єкт, як «пізанська вежа» у центрі міста, неодмінно треба зносити, тому що він повністю порушує панораму. Якщо раніше у цьому районі головною домінантою був Кафедральний собор, то зараз це бетонна конструкція», - розповів Дмитро Бабак.
Активісти переглянули недобудови, зокрема, на вулицях Жадова, Волкова, Дворцовій, Кропивницького, Дарвіна, проспекті Університетському, у мікрорайонах Новомиколаївка та Ковалівка. Слідкувати за діяльністю громадської організації можна у Фейсбуці, Інстаграмі та Телеграмі. Нове відео щодо проблем Кропивницького вийде наступного тижня.

Переглядiв: 1960