Громадський бюджет: Як кіровоградцям отримати кошти на свої проекти

31.01.2017 11:25

imageНа реалізацію міських проектів місцевих громадських активістів у казні заклали 3 мільйона гривень. Прийом заявок стартує вже завтра, 1 лютого, і триватиме до 2 березня. Про це повідомив начальник міського управління економіки Андрій Паливода сьогодні, 31 січня, інформує DOZOR.

– Якщо хтось думає, що громадський бюджет – це система надання грантів, то це не так. У рамках громадського бюджету не надаються гранти, а реалізуються громадські ініціативи. Об’єкт ініціативи має бути об’єктом громадського користування і мати доступність. Одна заявка – один об’єкт. Найважливіше – має бути можливість реалізації проекту протягом одного бюджетного року, – розповідає начальник міського управління економіки Андрій Паливода.

Відповідно до Положень про громадський бюджет міста, проекти поділені на дві категорії: малі – це проекти, загальна вартість реалізації яких становить до 100 тисяч гривень, та великі – від 100 до 800 тисяч гривень. Подавати проекти можуть городяни віком від 16 років.

– Щодо напрямів проектів – вони мають стосуватися благоустрою мікрорайонів, вулиць, зон відпочинку, заходи з енергозбереження та енергоефективності, покращення умов проживання людей з обмеженими фізичними можливостями та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, організація дозвілля – проведення спортивно-масових заходів, конкурсів, концертів, святкування ювілейних дат та культурно-мистецькі заходи, покращення екологічної ситуації у місті, збереження та відновлення культурної спадщини міста. Інші напрями також будуть розглядатися, – пояснив Андрій Паливода.

Після подання проектних пропозицій стартуватиме процес визначення переможців – відбуватиметься голосування в паперовому, електронному вигляді на офіційному веб-порталі міської ради чи шляхом авторизації через систему BankID.

Деталі про порядок подання і розгляду проектів можна подивитися за посиланням

 

Переглядiв: 864