Хлопчик з Луганщини презентував у Кропивницькому позитивну виставку (ФОТО)

09.11.2019 11:15
image

В обласному центрі в галереї «Єлисаветград» відкрилася виставка 12-річного митця з міста Золоте Луганської області Дмитра Андріянова. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, картини виконані з пластиліну в унікальній техніці. Торік юний художник надсилав картину для участі у всеукраїнському конкурсі дитячих малюнків «Щаслива дитина – квітуча Україна». За словами власника галереї Миколи Цуканова, техніка виконання роботи йому сподобалася, тож він пообіцяв 12-річному Дмитру допомогу в організації виставки у Кропивницькому у разі створення більшої кількості картин.

«Рік тому ми отримали багато малюнків із Золотого Луганської області. Одна з робіт мене здивувала, вона була зроблена з пластиліну, хоча я не одразу це зрозумів, оскільки картина покрита спеціальним лаком. У мене був номер автора, я зателефонував та подякував за участь. Бабуся Дмитра розповіла, що її онук дуже полюбляє створювати такі картини. Тоді я сказав, якщо Дмитро зможе створити 20 своїх робіт, то ми готові зробити його виставку у галереї. Це було сказано для мотивації, Діма сприйняв це серйозно і  настільки захопився справою, що почав брати участь у конкурсах і отримувати нагороди. На одному з конкурсів в Італії він посів перше місце. Незадовго до фіналу конкурсу «Щаслива дитина – квітуча Україна» мені зателефонувала бабуся Дмитра та нагадала про мою обіцянку. Я відповів, що все в силі, ми чекаємо на Дмитра та його роботи», -  поділився Микола Цуканов.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

На виставці представлено близько 30 картин з пластиліну. Усі вони виконані у яскравих тонах, багато з них символізують України, деякі – окремі міста. За словами власника галереї, крім презентації виставки Дмитро Андріянов дав майстер-класи з ліпки з пластиліну в дошкільному закладі «Краплинка», школі №30, гімназії – інтернаті – школі мистецтв.

Виставку можна буде побачити  до кінця грудня.

image
image
image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 4012