Храми Кіровоградщини перевіряють рятувальники

19.04.2021 14:08
image

На Кіровоградщині в рамках підготовки до Великодня рятувальники проводять профілактичну роботу серед служителів храмів з метою попередження пожеж, які можуть завдати значних збитків та призвести до загибелі людей під час святкових богослужінь. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у службі порятунку.

Інспектори підпорядкованих підрозділів проводять у всіх православних соборах, церквах, каплицях інструктажі зі служителями цих об’єктів щодо правил безпеки та дають рекомендації, як запобігти пожежам та іншим надзвичайним подіям, травмуванню і загибелі людей під час масових святкових богослужінь.

Наразі рятувальники побували та поспілкувалися з працівниками церков міста Мала Виска та довколишніх сіл: Лозуватка, Мар’янівка, Олександрівка, Лутківка, Злинка тощо. Особливу увагу фахівці Служби порятунку звертають увагу на дотримання правил безпеки при  застосуванні предметів культу із використанням відкритого вогню: лампади, свічки, підсвічники, факели, кадила тощо, - які найчастіше стають причиною займань.

Також служителям культових споруд проводиться інструктаж щодо дій під час надзвичайної події та вручаються листівки із правилами пожежної безпеки.

Переглядiв: 438