Хто отримав театральну премію у Кропивницькому (ФОТО)

28.09.2020 06:34
image

В обласному центрі на Театральній площі відбулося нагородження обласної театральної премії «Корифеї українського театру» вчора, 27 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, у номінації «За краще виконання чоловічої ролі» нагородили актора Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру Олексія Гнатковського за роль Івася Синиці у виставі «Гуцулка Ксеня».

«Дуже приємно. Це велика честь для мене та всього колективу з Івано-Франківська. Ми завжди з великою любов’ю приїжджаємо до вас у Кропивницький, почуваємо тут себе як вдома. Сподіваємося, що і ви до нас будете також приїжджати», - звернувся до присутніх Олексій Гнатковський.
image

У свою чергу, у номінації «За краще виконання жіночої ролі» нагородили актрису Кіровоградського обласного академічного музично-драматичного театру М. Л. Кропивницького Інну Дорошенко, яка зіграла роль панни у виставі «Кохання панночки».

«Я хочу висловити слова вдячності моєму найкращому режисеру – Євгену Курману. Дякую за ті ролі, які ви мені довіряєте, у які я закохуюся. Я дякую директору нашого театру Володимиру Єфімову, який тримає наш театр на високому естетичному рівні. Ви як наш батько», - подякувала Інна Дорошенко.
image

Крім того, у номінації «За кращу режисерську роботу» нагороду отримав Іван Уривський, який є режисером вистави Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В. Василька «Одруження».

Наостанок оголосили переможця «За кращу виставу». За підрахунками, це стала вистава театральної лабораторії «Театр на Чайній» (м. Одеса) «Старики».

image
Переглядiв: 1433