Хто з кіровоградців безкоштовно зможе пройти медогляд

01.04.2017 13:30

image

Міський бюджет виділив  майже два мільйони гривень на закупку витратних матеріалів для проведення профілактичних медоглядів , проте  коштів не вистачить на всіх жителів обласного центру. Про це у коментарі сайту DOZOR розповіла начальник управління охорони здоров’я міськради Оксана Макарук.

За словами чиновниці, між  дванадцятьма медичними закладами обласного центру кошти розподілялися пропорційно до кількості населення, що обслуговують.  Гарантується безкоштовне медобстеження пільговим категоріям населення.

«Пріоритет у безкоштовному обслуговуванні надається соціально незахищеним верствам населення: ветеранам війни, людям з інвалідністю, учасникам АТО. У разі вимоги заплатити кошти  людина з пільгою має право відмовитися від сплати та підійти до головного лікаря задля вирішенням питання. Для інших пацієнтів будуть проведенні безкоштовні медогляди у рамках наявних коштів. Цього року якась кількість населення все ж таки зможе бути охоплена цією програмою і пройти певні обстеження за рахунок міського бюджету», –  зазначила начальник управління охорони здоров’я  міськради Оксана Макарук.

Скільки доведеться заплатити за медогляд з жителям міста, що не підпадають під зазначені категорії,  в управлінні сказати не можуть.

«У нас немає затверджених платних послуг, розрахунки зробити можна, але щодня ціни на плівку, на реактиви змінюються. Ціни, за якими їх закуповують заклади, визначені у договорах закупівлі. Але платних послуг у нас затверджених немає  - ні в державі, ні в місті. Управління цим процесом не керує і ми ціни не встановлюємо. Якщо в закладах вас примушують до внесків, можете звертатися або до керівника мед закладу, або в управління», – додала посадовець.
Переглядiв: 1656