Ілик відповів на коментарі населення щодо якості води на Кіровоградщині

13.11.2019 10:13

Гендиректор ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Роман Ілик анонсував покращення якості питної води для споживачів підприємства. Про це посадовець повідомив під час прес-конференції сьогодні , 13 листопада, інформує медіапортал DOZOR. 

Так, після анонсування підвищення тарифів на воду користувачі соцмереж скаржилися на її недостатню якість. За словами Ілика, вода споживачів ОКВП «Дніпро-Кіровоград» відповідає усім санітарним вимогам.

«Ми можемо по-різному суб’єктивно говорити про якість води. Але насамперед якість води визначається діючими нормами – ДСанПіН, який трактує перелік фізико- хімічних показників, які визначають, питна вода чи не питна. Хочу запевнити всіх, що відповідно до діючих норм ДСанПіНу , вода, яку ми постачаємо мешканцям та абонентам відноситься до питної. Ми проводимо постійний лабораторний, виробничий, технічний контролі, проводимо вибірковий лабораторний контроль по різними містам.  І всі результати нашого контролю розміщуємо на нашому сайті в закладці «Для споживачів», - повідомив Ілик.
image

«Що стосується суб’єктивного бачення, що хотілося б, щоб вода була кращою, то я підтримую це. Саме для цього ми проводимо реконструкцію світловодських очисних споруд, і я впевнений, що після реконструкції цих споруд вода будет виходити європейської якості. Інше питання, що в нас ще залишаються трубопроводи, де є відкладення: пісок, намул. Саме для цього є повторне хлорування, консервація води. Я вважаю, що однозначно в кінці 2020 року якість води покращиться, населення це побачать», - додав посадовець.

 

 

Переглядiв: 718